Ilustrowany Słownik Kurpiowski

Długo trzymaliśmy go w tajemnicy. Czekaliśmy do gwiazdki świątecznej 2019.

Dziś chwalimy się. Kurpie mają Ilustrowany Słownik Kurpiowski, z podtytułem: W cudownym świecie kurpiowskiej mowy.

Prezentowany słownik jest nie tylko słownikiem. Jest także małą encyklopedią kurpiowską, podręcznikiem dla dzieci, młodzieży i dorosłych. Jest też pięknym prezentem, pamiątką z Kurpi.
Książka ma format B5, twardą okładkę i 144 strony w kolorze.

Słownik jest w ostrołęckich księgarniach. Można go także nabyć w cenie 25zł w biurze Związku Kurpiów w Ostrołęce przy ul. Świętokrzyskiej 2, w godz. 10 – 14 tel. 29 764 58 30, na Allegro lub zamówić  e-mailem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.