Kurpie – najważniejsi w dziejach

Jest to wydawnictwo o ludziach, dzięki którym Kurpie weszli w XXI wiek z własną historią, kulturą i ugruntowaną tożsamością, w 47 barwnych opowieściach napisanych przez różnych autorów.
Książka wydana w formacie 21x21cm, na papierze kredowym, w twardej oprawie. Ma 492 strony, kilkaset zdjęć w większości nigdzie nie publikowanych.

Prezentowana książka została napisana w sposób niezwykle przystępny a jednocześnie wiarygodny. Załączamy kilkanaście stron z obszernego wydawnictwa. Mnóstwo opisanych zdjęć podnosi walory wydawnictwa. Jest to nie tylko książka biograficzna, można śmiało ją nazwać małą encyklopedią historii Kurpiów. Przeznaczona dla dzieci, młodzieży i dorosłych. Może być wykorzystana przez nauczycieli  w edukacji regionalnej. Pięknie wydana, doskonale nadaje się też na prezent, pamiątkę z Kurpi.

Zachęcamy do kupna. Książka jest do nabycia w ostrołęckich księgarniach. Można ją także nabyć w cenie 50zł w biurze Związku Kurpiów w Ostrołęce przy ul. Świętokrzyskiej 2 w godz. 10 – 14, tel. 29 764 58 30. Można ją zamówić na Allegro lub e-mailem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

3_Kurpie_naj_spis_tresci_1_m.jpg471_Lenarciak_2_m.jpg5_Kurpie_naj_spis_tr_3_m.jpg467_Lenarciak_1_m.jpg19_Kurpie_naj_brat_Zeno_m.jpg20_ hnjh_m.jpg4_spis_tresci_2_m.jpg2_Kurpie_najwazniejsi_okl_1_m.jpg